K mytí nádobí prostředky od Eurony bychom se měli rozhodnout už ze zdravotních důvodů. Určitě jste již někdy slyšeli, že mycí prostředky po umytí na nádobí zůstávají a my je společně s jídlem dostáváme do těla. 

V jistém vědeckém výzkumu řešili, že když omyjete nádobí mycím prostředkem (Jar, Pur atd.), tak abyste se zbavili úplně všech zbytků prostředku, potřebovali byste na jeden talíř 11 l čisté vody. Vody pomalu ubývá, a tak je potřeba s ní šetřit. Na nádobí zůstává čistící prostředek, a proto je potřeba vybírat si šetrnější prostředky, minimálně chemicky zatížené a zdravotně nezávadné. Prostředky z Eurony toto vše splňují. „Myčkoviny“ jsou na přírodní bázi, z obnovitelných zdrojů. Já osobně do myčky nádobí používám gel na nádobí. Dávkuje se 5-10 ml, tj. lžička nebo polévková lžíce. Gel koupíte v litrovém balení, takže Vám vyjde na 100-200 mytí v myčce. Záleží na kvalitě myčky a tvrdosti vody. Každá myčka myje jinak a podle toho se musí uzpůsobit mycí prostředky.


Před prvním použití prostředků do myčky by se měla myčka vyčistit čističem myčky, tak jak se to dělá u praní prádla.                 

.

Vysoce účinný a zároveň šetrný. Vyrobený z obnovitelných zdrojů, na bázi rostlinného původu. Bez obsahu fosfátů a fosfonátů. Obsahuje speciální složky, které poskytují ochranu myčky před korozí a tím prodlužují její životnost.Unikátní technologie se supersmáčivým efektem účinně odstraní i odolné nečistoty a mastnotu, zajistí brilantní lesk beze šmouh a kapek

.

Nádobí je krásně čisté, ale i vnitřek myčky

K ručnímu mytí nádobí používáme vysoce koncentrovaný prostředek, který můžete objednat v 1 l balení a nebo 400 ml balení s pumpičkou. Litrové balení si ředíme 1 : 3 (1 díl prostředku : 3 dílům vody + 1 čajovou lžičku kuchyňské soli, která zlepší hustotu naředěného přípravu a zvýší lesk umytého nádobí).1 litr tohoto prostředku Vás vyjde na 43 Kč a např. Jar, který jsem dříve používala jsem kupovala ve slevě za 52 Kč.

Balení 400 ml se používá neředěné, kdy si dáme malou kapku na houbičku a nebo do vody.                                                      

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny


0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *