Jednoho dne se zrodila myšlenka pro projekt Moře v srdci Evropy se zcela unikátním chovem lososa atlanského na plnohodnotném recirkulačním akvakulturním systému (tzv. RAS) a sen se stal skutečností.
Díky tomu si můžeme zakoupit opravdu zdravou rybu.

Lososa z tohoto jedinečného chovu odebírá i do své restaurace známý kuchař Roman Vaněk.

Čerstvý losos atlantský, celý, kuchaný, 1,5 kg

Maso z lososa obsahuje vysoké množství kvalitního proteinu, který je nezbytný pro správnou funkci lidského organismu. Je tučnější, přesto patří k velmi oblíbeným a právem se řadí k preferovaným potravinám vhodným pro zdravý životní styl. Hodí se na všechny způsoby úpravy, především pak na dušení, grilování nebo pečení. Skvělé využití má však i syrový, například pro přípravu tataráčku nebo třeba tradičního japonského sushi.

Čerstvý filet z lososa atlantského, celý, s kůží, 

Od objednávky nad 1500 Kč je dovozné a poštovné zdarma (lze objednat současně i s drogerií, která přijde v balíku jednou z dopravních společnosti GLS, PPD, DPD.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je OBJEDNAT.png.


Lososi jsou bez:

? parazitů a mořských vší
? antibiotik
? rtuti a těžkých kovů
? karcinogenních a toxických látek

.

Čerstvý pstruh lososovitý (Oncorhynchus mykiss), celý, kuchaný

Pstruh lososovitý je velice oblíbená severoamerická lososovitá ryba s nádherným duhovým zbarvením a typickým načervenalým pruhem na bocích se stala vyhledávanou pochoutkou v české kuchyni a je nedílnou součástí menu mnoha restaurací. Úžasně jemné, růžovooranžové maso je pro svou specifickou chuť velmi žádané.
Maso pstruha lososovitého obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek, jako jsou fosfor, selen, vitamíny skupiny B, a především omega 3 mastné kyseliny, které jsou nesmírně důležité pro správné fungování srdce a cév.
Hodí se na všechny způsoby úprav – grilování, smažení, uzení nebo pečení. My si ho jednou ugrilovali a byl opravdu výborný. 


Při výlovu a porážce je kladen nejvyšší důraz a ohled na humánnost a šetrné zacházení. Zpracovává se ráno kolem 8 hodiny a rozvozové auto ho dopraví na místo určení v odpoledních hodinách. Již večer může být čerstvá ryba na stole. 

??????????????????????

.

Odkaz na oficiální stránky Eurona by Cerny


0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *